3D print service J3D prints

Innovatie in het bedrijfsleven

Grote bedrijven zetten vol in op innovatie. Als innovatiespecialist kan ik je helpen om ook de volgende stap te zetten in de toekomst van je bedrijf. 

Waarom innoveren?

Creativiteit en vernieuwing zijn belangrijke aspecten voor een bedrijf. Dit kunnen we samenvatten binnen de term innovatie.

Nieuwe ideeën bedenken en uitwerken is nodig om de concurrentie voor te blijven en een sterkere marktpositie te creëren. Als Innovatie specialist ben ik altijd op zoek naar manieren om processen en producten te verbeteren. Naarmate de techniek vordert en verandert, heeft dat direct effect op onze manier van produceren. Elk product of dienst zal hier na verloop van tijd de gevolgen van ervaren.

Nieuwe spelers zullen op de markt verschijnen die inspringen op de nieuwste technieken, om producten goedkoper, sneller en makkelijker te produceren. Als bedrijf wil je deze concurrentie voor blijven. Daardoor zal innovatie een belangrijk rol blijven binnen het bedrijfsleven. Op deze manier kun je de klant beter van dienst zijn. Bedrijven zoals Google en Amazon zetten vol in op nieuwe technieken en innovatie om hun processen efficiënter te maken. Maar ook voor kleinere bedrijven levert het veel op. 

Mijn vraag aan jou: Ben je al bezig met innovatie?

 

Wat kan J3D prints voor je betekenen?

J3D prints zet 3D-printen in als middel voor innovatie. Bij het innovatieproces zijn er vaak veel goede ideeën die snel uitgevoerd moeten worden. Middels 3D-printen is deze testfase stukken korter geworden. Het fysieke object kan binnen een fractie van de normale productietijd worden 3D-geprint, we noemen dit ook wel Rapid prototyping.

Door middel van Rapid prototyping kunnen de ontwikkelingskosten voor nieuwe producten drastisch verminderd worden. Fouten kunnen sneller worden gedetecteerd in dit proces waardoor je een stuk minder risico loopt bij het productieproces. Hierdoor is er minder sprake van bijvoorbeeld terugroepacties. Ik help je om dit risico te verminderen.

Innovatie is een breed begrip en kan worden toegepast op verschillende vakgebieden en producten. Ik geef je graag technisch advies zodat de ideeën en plannen die we samen bedenken, niet alleen de beste oplossing zijn maar ook goed technisch uitvoerbaar zijn. Ik kijk daarbij naar meer dan alleen productiemethodes. Belangrijke aspecten waar we je mee helpen zijn bijvoorbeeld: hoe maak ik mijn ontwerp zo efficiënt mogelijk, zo min mogelijk materiaal gebruiken, veiligheid, productiehoeveelheid, materiaalkeuze en nog veel meer randvoorwaarden op het beste product te ontwikkelen.

Je bedrijf verder helpen door middel van innovatie? Ga het gesprek met mij aan, dan kunnen we samen kijken hoe ik je het best van dienst kan zijn.