Skip to content

Betaalbaar en betrouwbaar 3D laten printen voor bedrijven

Bij J3D Prints zijn we experts in 3D-printen. We hebben meer dan 10 jaar ervaring en weten dat 3D-printen vele toepassingen heeft, zoals het maken van prototypes, op maat gemaakte producten en 3D-architectuurmodellen. Zoekt u een betrouwbare partner die met u meedenkt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Met onze geavanceerde 3D-printtechnologie en deskundig team staan we niet alleen garant voor hoogwaardig 3D-printen, maar ook voor een samenwerking die gericht is op uw succes.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Velen gingen u voor:
"Prettige partij om mee samen te werken." "De service was snel en het eindresultaat fantastisch!" "Persoonlijke aandacht is waar het hier om draait!" "Het contact was erg goed en snel." "Superleuke oplossingen voor al uw technische uitdagingen."

3D-printen

3D laten printen

Met onze 3D-printservice brengen wij uw ontwerpen moeiteloos tot leven. Stuur uw ontwerp naar ons en laat de rest aan ons over. Met onze jarenlange ervaring optimaliseren wij uw ontwerp voor uitstekende kwaliteit en snelle levering.

Wij bieden zowel FDM- als SLA-3D-printing aan in diverse materialen. Bovendien kunnen wij u helpen met SLS, MJF en DMLS (Metaal 3D-printing) via ons uitgebreide partnernetwerk. Bekijk gerust ons portfolio voor inspiratie en voorbeelden.

3D scanning

Door gebruik te maken van 3D-scanning voor reverse engineering en CAD-ontwerp, en door fysieke objecten te digitaliseren met behulp van 3D-scantechnologie, kunnen engineers en ontwerpers snel en uiterst nauwkeurig 3D-modellen creëren. Deze modellen kunnen worden ingezet voor reverse engineering, productontwerp en prototyping.

3D-scanning biedt tevens aanzienlijke voordelen op het gebied van kwaliteitscontrole, digitale fabricage en digitalisering.

Ontwerp service

Bespreek uw ideeën, schetsen of gedachten met ons, en wij zullen een passend ontwerp voor u creëren. Met meer dan 10 jaar ervaring in ontwerp, kunnen wij uw 3D-ontwerp, productontwerp of prototype optimaliseren voor elke gewenste toepassing.

Ons team maakt gebruik van professionele 3D-software om uw ontwerp tot in de puntjes uit te werken. Onze dienstverlening is extra waardevol voor bedrijven die moeite hebben om hun ideeën om te zetten in concrete ontwerpen.

3D print consultancy service

Onze 3D-consultingdienst biedt deskundigheid en advies op het gebied van het vervaardigen van onderdelen met behulp van 3D-printtechnologie en andere productiemethoden, zoals gieten en CNC-frezen.

Wij begeleiden u bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot methoden en materialen, zodat u de gewenste eigenschappen en kwaliteit kunt realiseren.

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van uw productieprocessen en het naar een hoger niveau tillen van uw producten. 

Materiaal en kwaliteit

Dankzij de snelle vooruitgang in het FDM-printen zijn er tegenwoordig tal van materialen beschikbaar. Elk van deze verschillende materialen kan worden ingezet voor specifieke toepassingen. Voor bedrijven in de maakindustrie is 3D-printen vaak een ideale oplossing voor het vervangen van machineonderdelen of voor het vervaardigen van gereedschappen. Hierbij worden vaak engineeringmaterialen zoals nylon en POM gebruikt. Deze materialen bieden betere mechanische eigenschappen, waardoor ze een langere levensduur hebben.

Ga naar deze pagina voor meer informatie over de materialen en mogelijkheden van 3D printen.

3D print filament spoolen

Voorbeelden van 3D printen

3D-onderdelen laten printen

Het laten printen van 3D-onderdelen biedt ongekende mogelijkheden voor diverse industrieën en individuele makers. Of u nu een bedrijf bent dat op maat gemaakte onderdelen nodig heeft voor productieprocessen, of een hobbyist bent die unieke projecten wil realiseren, 3D-printen van onderdelen kan aan uw behoeften voldoen. 

Prototypes en Productontwikkeling

Het laten 3D-printen van prototypes speelt een belangrijke rol in de moderne productontwikkeling. Het biedt bedrijven en ontwerpers de mogelijkheid om snel en kostenefficiënt concepten en ontwerpen te testen en te verfijnen voordat ze in grootschalige productie gaan. Deze aanpak heeft de traditionele methoden voor prototypefabricage in veel opzichten overtroffen vanwege de snelheid, flexibiliteit en precisie die het biedt. 

Educatieve Modellen

Het laten 3D-printen van educatieve modellen opent de deuren naar een boeiende en hands-on leerervaring in diverse onderwijsomgevingen. 3D-printing stelt docenten, studenten en onderwijsinstellingen in staat om complexe concepten en abstracte ideeën tastbaar en begrijpelijk te maken. Hierdoor wordt leren interactiever en worden leerlingen aangemoedigd om te verkennen en te begrijpen. 

Lucht- en Ruimtevaart

Het 3D-printen biedt de lucht- en ruimtevaartsector nieuwe mogelijkheden voor ontwerp, fabricage en prestatieverbetering van vliegtuigen, ruimtevaartuigen en hun componenten. 3D-printing helpt namelijk de productieprocessen in de lucht- en ruimtevaartsector verder verfijnen en de ontwikkeling van efficiëntere en lichtere vliegtuigen te versnellen.

Architecturale Modellen

Het 3D-printen van architecturale modellen heeft een verandering teweeggebracht in de wereld van architectuur en bouw. Het stelt architecten, ontwerpers en vastgoedprofessionals in staat om complexe projecten te visualiseren, te communiceren en te presenteren op een manier die voorheen ondenkbaar of juist erg duur was. 3D-print technologie biedt nauwkeurigheid, flexibiliteit en detailniveau.

Herstel en Restauratie

Het gebruik van 3D-printing voor herstel en restauratie heeft positieve impact op de manier waarop oude of beschadigde objecten, kunstwerken en historische artefacten worden hersteld of gerestaureerd. 3D-printing biedt restaurateurs en conservatoren de mogelijkheid om ontbrekende of beschadigde onderdelen nauwkeurig te reproduceren en originele kenmerken te herstellen, waardoor het behoud van cultureel erfgoed en waardevolle objecten wordt vergemakkelijkt.

Onderdelen voor Auto's en Machines

3D-printing biedt fabrikanten en reparatiediensten de mogelijkheid om snel en efficiënt reserveonderdelen te produceren, complexe componenten te ontwikkelen en productieprocessen te optimaliseren.

Informatie over de kosten van 3D-printen

Als u overweegt om gebruik te maken van 3D-printing, is het begrijpen van de kosten een essentieel aspect van uw projectplanning. Hier willen we u informeren over de factoren die van invloed zijn op de kosten van 3D-printen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen. Voor verdere details van de kosten van 3D-printen, verwijzen we graag naar onderstaand formulier of neem gerust contact op.

De kosten van 3D-printen kunnen variëren op basis van de benodigde printer, het materiaal, de complexiteit van het ontwerp en de gewenste kwaliteit van het eindproduct. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We hebben al vele trotse bedrijven mogen helpen!

Sifra Bakker
Lees verder
Ik heb een konijntje laten printen en ben heel goed geholpen. De service was snel en het eindresultaat fantastisch!
Tirza de Winter
Lees verder
Ik heb voor het bedrijf nu al een paar prints door J3D laten maken. Ik ben heel tevreden over de resultaten! Tussendoor heb ik op verschillende momenten contact gehad met Jim voor de juiste kleuren en overleg voor het eind ontwerp. Hierdoor zijn er ook hele mooie producten uitgekomen. Jim staat open voor veranderingen en aanpassingen. Dat maakt dat het een heel plezierig traject. Ik raad J3D zeker aan!
J.H.
Lees verder
Zeer goede begleiding van een klein projectje waar ik al een tijd mee bezig was. Na aanleveren van een 3d model waren aanpassingen in overleg mogelijk, 3d tekenen en printen werden gedaan voor een zeer schappelijke prijs! Niks dan lof voor dit bedrijf!
Scott Deitmers
Lees verder
Persoonlijke aandacht is waar het hier om draait! We hadden een custom design nodig en werden onwijs goed geholpen. Zeer vriendelijk contact en binnen mum van tijd was alles geprint, perfect!
Charita Hermus
Lees verder
We zijn heel erg fijn geholpen! Het contact was erg goed en snel. We zijn helemaal blij met het resultaat!
Joyce Kamphorst
Lees verder
Uitstekende service, snel en alles is mogelijk! Zeker een aanrader!
Ruben Konings
Lees verder
Geweldig prototype! Positief verbaasd over het resultaat.
Lynn Koster
Lees verder
Geweldige producten en diensten!! Ik vroeg om een ​​op maat gemaakte plantenpot, precies zoals ik het me in mijn hoofd had voorgesteld, J3D ontwierp en printte het zoals ik het wilde. Superblij.

Antwoord op veel gestelde vragen over 3D-printen

3D-printen, ook bekend als additive manufacturing, is een productietechnologie waarbij driedimensionale objecten worden gecreëerd door materiaal laag voor laag op te bouwen. Dit gebeurt aan de hand van digitale ontwerpen die met behulp van speciale software worden omgezet in fysieke objecten. Verschillende 3D-printtechnieken, zoals Fused Deposition Modeling (FDM) en Stereolithografie (SLA), worden gebruikt om een breed scala aan materialen te verwerken.

3D-printen wordt in diverse sectoren gebruikt, zoals prototyping, productontwikkeling, medische toepassingen, lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, architectuur, kunst en onderwijs. Het wordt ook gebruikt voor het maken van maatwerkproducten, gereedschappen en reserveonderdelen.

De printtijd varieert sterk afhankelijk van de grootte, complexiteit en het gekozen materiaal. Kleine objecten kunnen enkele uren duren, terwijl grotere of complexere prints meerdere dagen in beslag kunnen nemen.

3D-printen biedt voordelen zoals het snel kunnen produceren van prototypes, kostenbesparing bij het maken van complexe onderdelen, maatwerk, lichtgewicht ontwerpen en minimalisering van materiaalverspilling.

Ja, 3D-printen is bij uitstek geschikt voor prototyping. Het stelt ontwerpers en ingenieurs in staat om snel en kostenefficiënt fysieke prototypes te maken om ontwerpen te testen en te verbeteren voordat ze in massaproductie gaan.

Ja, 3D-printen wordt steeds meer gebruikt in industriële productie, vooral voor kleine tot middelgrote oplages van complexe onderdelen. Het biedt flexibiliteit en efficiëntie in productieprocessen.

Ja, u kunt uw eigen 3D-ontwerpen laten maken of bestaande ontwerpen aanpassen en deze laten 3D-printen. 

Neem contact op

Wilt u meer informatie over onze 3D-printdiensten, prijzen, of heeft u specifieke vragen over hoe 3D-printen uw project kan verbeteren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om u te assisteren en al uw vragen te beantwoorden.