Skip to content

Engineering, Ontwerpen, Consulting

De waarde van 3D (3D printen en ontwerpen)

“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”. Je kan je dus voorstellen hoeveel waarde het heeft om een 3D model in je bezit te hebben. De snelheid en duidelijkheid waarmee gecommuniceerd wordt kan daarmee flink worden verbeterd. En daarbij komt kijken dat als je tegenwoordig iets wilt produceren je veelal wordt gevraagd voor 3D model. Het bezitten van 3D modellen binnen je bedrijf kan dus heel waardevol zijn.

Bij J3D prints kun je ook terecht voor om deze 3D modellen te realiseren door middel van onze 3D print service. Met 3D printen is het mogelijk om dit 3D computer model (CAD) om te zetten naar een fysiek object. Daarmee kan je je eigen product ontwikkelen binnen enkele dagen. 

Dit kunnen we voor je doen

  • 3D ontwerp service. 3D tekenen van prototype, eindproducten,halffabricaten.  
  • Prototype en productontwikkeling. Heb je een onderdeel of nieuwe product dat je op de markt wilt brengen dan helpen we je bij het ontwikkelproces. 
  • 2D tekeningen omzetten naar 3D tekeningen. Bijvoorbeeld technische tekeningen, logo’s, schetsen, bouwtekeningen.
  • Reverse engineering. Machineonderdelen niet meer verkrijgbaar? Wij kunnen ze natekenen en reproduceren. 
  • Onderzoek eindproduct. Twijfel je of het product dat je in gedachten hebt wel geschikt is voor de toepassing. Wij helpen je deze vraagstukken op te lossen. 
  • Consulting. We helpen bij het ontwikkelproces van je product en adviseren daarbij in productiemethode, supply chain, gebruiksvriendelijkheid, materiaalkeuze en alle aspecten van je Wij helpen je om het beste materiaal en de meest geschikte productietechniek te vinden voor het vervaardigen van je product.
3D ontwerp service 2D tekening

Zo werkt ons bestelproces

We ontvangen graag je aanvraag voor een vrijblijvende offerte. 

We gaan met je in overleg om alle wensen van het project/ ontwerp in kaart te brengen. 

Na goedkeuring gaan we voor je aan de slag met het project.

Bespreken van het resultaat, goedkeuring en oplevering.

Onze mogelijkheden kort samengevat

Engineering

Snel en goedkoop 3D printen en ontwerp serviceSnel en goedkoop 3D printen en ontwerp service

Snel, goedkoop en efficiënt een product ontwikkelen? Een 3D computer model helpt je jouw idee snel te kunnen visualiseren. We helpen de beste versie van je idee te ontwikkelen door goed te luisteren naar je idee, hier passend technisch advies op geven en vervolgens vertalen naar 3D software. 

Consulting

3D print service J3D prints

Heb je vragen bij de toepasbaarheid van 3D printen of andere technieken? Wij helpen je om alles uit te zoeken en een oplossing aan te bieden. Het testen van materiaaleigenschappen, metingen uitvoeren of andere specifieke vraagstukken is allemaal mogelijk.

Ontwerpen

3D ontwerp service prototyping

Een nieuw product op de markt zetten? Met 3D tekenen en 3D printen kunnen complexe vormen gemaakt worden voor allerlei toepassingen. Ook kunnen we bestaande ontwerpen aanpassen met logo’s en teksten voor verkoop of geschenken. 3D tekenen maakt dit mogelijk.